Kärlek och relationer i årets nyårsrevy

Två hjärtan – en revy i nöd och lust. Det är namnet på årets nyårsrevy i Finspång.

25 november 1915 12:25

– Det handlar även i år om en klassisk nummerrevy. Den röda tråden har en klar inriktning mot kärlek och relationer, säger Torbjörn ”Tobbe” Jansson.

”Tobbe” skrev mycket av materialet förra året och har nu fått hjälp av comebackande Anders Södergren, till vardags rektor på Curt Nicolin Gymnasiet.

– Det har blivit ett lyft att Anders är med igen. Istället för att jag skriver 75 procent av materialet själv så skriver Anders och jag tillsammans cirka 75 procent. Dessutom är det mycket roligare att bolla med någon och utbyta idéer än att sitta själv och spåna, förklarar ”Tobbe”.

Så vi kan räkna med en kvalitetshöjning den här gången?

– Ha, ha. Nej, det vet jag inte. Det blir ganska skruvade grejer, berättar Anders med ett leende.

Han har saknat skrivandet och agerandet på scenen.

– Så är det. Det är förbaskat kul att vara tillbaka igen, fortsätter Anders.

Som vanligt blir det högt och lågt från Kulturhusets stora scen. Lokal, nationell och internationell touch utlovas.

– Vi försöker roa folk så att även de som inte är från Finspång ska förstå vad det handlar om. När vi själva har roligt när vi sitter och skriver så tror vi att publiken också kommer att ha roligt, fortsätter Anders.

De lokala politikerna, med Anders Härnbro (S) i spetsen, brukar få en och annan känga.

– Vi får se. Det är en del annat som var med förra året som vi tyckte peakade då och inte kommer att vara med i år, säger ”Tobbe” Jansson.

Mycket är redan skrivet, men en del återstår.

– Det finns en del kvar att göra. Finputsningar sker hela vägen fram till premiären, förklarar Anders Södergren innan han kryper ned i kistan i revyns förråd.

Ensemblen består i år av Torbjörn Jansson, Anders Södergren, Christer Karlsson, Glenn Pettersson, Anna Johansson och Cissi Karlsson. För musiken står Dag Swanös äventyr.

– Nytt för i år är att vi använder oss av en riktig regissör igen i form av Ingbritt Swanö. Tyvärr har vi inte fått till det med några dansare i år. Men det kanske blir ännu roligare när vi tvingas dansa själva. Sång, dans och naket är målsättningen samt en del allvar, säger ”Tobbe” med ett leende.

Premiären är förstås på nyårsafton. Efter det är fyra ytterligare shower inplanerade.

– Blir det samma fantastiska gensvar som vanligt så kan det bli två-tre föreställningar utöver de fem första, säger ”Tobbe” Jansson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!