Snart har 2017 gått och nyårsdagen står för dörren. Den dag på året då pizzan seglar upp som favoritmålet för många. Enligt statistik ökar beställningarna med 300 procent just den här dagen. I Norrköping är den egenkomponerade pizzan den överlägset mest önskade enligt statistik från Onlinepizza som är baserad på årets beställningar. Tvåa i år är klassikern med tomat, ost och skinka, Vesuvio. På tredjeplats kommer kebabpizza. Det här betyder att Norrköpingsborna helst beställer precis som snittet av svenskarna gör. I Finspång är det skifte på silverplatsen och bronsplatsen bland årets beställningar jämfört med Norrköping. Kebabpizzan hamnar på andra plats i Finspång och Vesuvio kniper tredjeplatsen.

Enligt statistiken från Onlinepizza är det fullast fart på beställningarna mellan 13.00 och 19.00. Då verkar folk vilja ha sin pizza. Många pizzerior förbereder sig för nyårsdagen redan flera dagar innan. Det gäller att ha ingredienser klara så att man fixar beställningarna.

– Vi har laddat för den här dagen länge! Vi räknar med att baka tre gånger så många pizzor som en vanlig söndag, om det går bra. Vi kommer även ta in minst dubbel personalstyrka och troligen fler chaufförer. Förberedelserna börjar två dagar innan för att allt ska hinnas med, säger Ghasan Hanna på Pizzerio Maestro i Norrköping.