En heldag i föreningslivets tecken

Grosvad fick agera skyltfönster åt ett 30-tal klubbar under föreningsdagen.

27 september 2014 12:44

Besökarna hade möjlighet att prova olika sporter och prata med föreningarnas representanter i Aluceum. Ett 30-tal föreningar tog chansen i lördags att visa vad de sysslar med och samtidigt berätta mer om deras aktiviteter. Här blandades idrott, segelflyg och civilförsvar med, motorsport, handikapporganisationer och Doverstorps flyktingläger.

– Det här är roligt, säger Anastasija Pelykh , Judoklubben Källan, som mätte krafterna mot Petter Norén.

Kommunalrådet Anders Härnbro (S) bjöds på några snabba grepp på brottarmattan av Faiks Robert Gustavsson.

– Att föreningslivet får möjlighet att komma fram är bra. Dels utgör föreningsverksamheten en stor del av vårt lokala samhällsbygge. Dels vill klubbarna ha nya och aktiva medlemmar. Eventuellt kan man kanske rekrytera en och annan ny ledare. Medlemsrekrytering är annars svårt att hinna med. Klubbens vanliga verksamheter tar oftast all tid.

Paulina Maxe , aktiv i Finspångs Kanotklubb, gav goda råd och lät alla nyfikna paddla ett varv i simhallen.

– Folk tycker att det här är kul. Bara att sitta i en kanot är en speciell känsla för balansen. Skillnaden är också stor på tempererat badvatten och när vi är utomhus och håller kanotskola. Förhoppningen är att många ska komma tillbaka till oss när det blir rätt årstid för kanotsport igen, säger Paulina, som hade hjälp av klubbkompisen Morgan Larsson. Han fick flera gånger visa paddelmaskinen vid bassängkanten som flitigt används av många medlemmar så här års.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard W Larsson