De har hittat rätt i sina nya lokaler

Ungdomshälsan i Finspång bjöd in till öppet hus för att visa upp sina lokaler och upplysa om sin verksamhet.

Paola Wickström-Fredrikson, barnmorska, och Simone Eriksson, kurator från kommunen, tror att det är bra för samarbetet att visa upp sina lokaler och sin verksamhet.

Paola Wickström-Fredrikson, barnmorska, och Simone Eriksson, kurator från kommunen, tror att det är bra för samarbetet att visa upp sina lokaler och sin verksamhet.

Foto: Linnéa Hellqvist

Finspångs kommun2019-11-20 09:00

Ungdomshälsan i Finspång välkomnade branschfolk till öppet hus där de visade upp sina lokaler och berättade om sitt arbete.

– De som är inbjudna är våra samarbetspartners, som skolsköterskor och kuratorer, vi som jobbar för samma målgrupp, förklarar Paola Wickström-Fredrikson, barnmorska.

Det är fem månader sedan de flyttade till sina nya lokaler mitt emot Folktandvården.

– Vi har landat i lokalerna och känner att det är ett bra läge att visa upp dem nu, säger Simone Eriksson, kurator från kommunen.

Öppet hus på ungdomshälsan har efterfrågats av bland annat skolpersonal. 

– Det är flera som har sagt att de skulle tycka det vore roligt att få komma och besöka de nya lokalerna och titta på dem, förklarar Simone Eriksson.

Ungdomshälsan vänder sig till personer som är i åldrarna 13 till 25 år som har funderingar, behöver rådgivning eller stöd kring kroppen eller fysisk eller psykisk hälsa. 

Under den här dagen kunde besökarna ta del av material med bland annat information om hur arbetet går till och vilka metoder de använder sig av. Detta för att besökarna skulle få en tydligare bild av hur verksamheten fungerar i praktiken.

– Vi hoppas att det ska ge besökarna som kommer en bra bild av vad vi gör och att de har oss i åtanke när de träffar ungdomar som av olika skäl kanske behöver komma hit, förklarar Simone Eriksson.

En av besökarna som passade på att kolla in de nya lokalerna var Michelle Svensson, specialpedagog på Bergska gymnasiet.

– Jag har inte varit och besökt ungdomshälsan sedan de flyttade hit. Det är intressant för mig att se vilka som jobbar här och vad de gör. Jag upplever att jag har haft ett gott samarbete med Ungdomshälsan tidigare.

Både Paola Wickström-Fredrikson och Simone Eriksson tror att de genom att visa upp sina nya lokaler och vilka som jobbar på plats kan utveckla potentiella samarbeten med flera olika parter.

– Vi är flera som är relativt nya på Ungdomshälsan och det är en bra möjlighet att knyta kontakter med personal från olika skolor eller andra verksamheter som jobbar med samma målgrupper som vi. Om man får ett ansikte på varandra är det lättare att ta kontakt, ett samarbete är då inte så långt bort, säger Simone Eriksson.

Detta håller Michelle Svensson, specialpedagog, med om.

– Det blir lättare att samarbeta när man har ett ansikte på de som jobbar här.

Ungdomshälsans öppet hus bjöd bland annat in besökarna i de olika rummen som finns. Här är ett samtalsrum.
Ungdomshälsans öppet hus bjöd bland annat in besökarna i de olika rummen som finns. Här är ett samtalsrum.
Karta: Ungdomshälsan Finspång
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!