Bjöds på explosion av cirkusakrobatik

Hopp, konster, balans, styrka och spänst. Publiken bjöds på en explosion av akrobatik och cirkustricks vid Cirkus Cirkörs nya föreställning.

24 augusti 2019 20:00

Under tre dagar har Finspångsborna bjudits på internationell cirkusshow på Bergslagstorget. Torsdagen och fredagens föreställningar stördes av regn, men lördagens shower bjöd på strålande augustiväder.

I Cirkus Cirkörs nya utomhusföreställning Bloom flyger artisterna genom luften, svingar sig i trapetser och rep, hänger i tänderna, hoppar språngbråda och utför akrobatik.

– Vi är fem vänner som ville göra en show tillsammans. Du blir inte uttråkad under vår föreställning, utan bjuds på en explosion av akrobatik och cirkustricks, inramat av mycket blommor och klassisk musik, berättar Felix Greif från Tyskland.

Turnépremiären var i Linköping innan de kom till Finspång, därefter väntar framträdanden i bland annat Borås och Stockholm.

Föreställningen skapades utifrån artisternas idéer, sattes ihop under våren och utgår från många olika discipliner inom cirkusen.

– Jag gillar att göra showen i en liten ort som Finspång. Det är coolt att uppträda så nära publiken, säger Felix Greif.

Lars Wassrin, kulturutvecklingschef i Finspångs kommun, prisar showen.

– Det har varit fantastiska föreställningar. Trots regnet under två dagar har det varit ett par hundra åskådare i publiken varje show. Det här gör att fler upptäcker konstformen cirkus. Det har även varit en hel del besökare från exempelvis Norrköping och Linköping som kommit hit för att se föreställningen. Den här platsen på Bergslagstorget skulle kunna fungera som spelplats för många olika saker, konstaterar Lars Wassrin.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Johansson