Logga in
Läkarstudent får fortsätta studera Juristbloggen Juristbloggen
Vädersponsor:

Vem vill du se som Årets Finspångare 2019?

Finspång Finspångs mest spännande tävling drar nu igång för 14:e gången! Nu har du chansen att nominera årets kandidater till det prestigefulla priset.

Tillsammans med NT och Folkbladet har du nu möjlighet att nominera en person som du tycker har betytt eller betyder mycket för Finspång och Finspångsborna. En enskild insats eller en livsgärning spelar ingen roll. Nomineringen är fri och pågår till och med den 21 november. Därefter utser en jury kandidater som går vidare till en läsaromröstning.

Vem som blir Årets Finspångare presenteras i början av 2020. Förutom äran erhåller Årets Finspångare ett presentkort på kryssning med Birka i lyxhytt för två personer. Värde 1650 kr. Samt diplom och blommor.

Bli en vinnare du också!

Bland alla som nominerat vinner tio personer två trisslotter var. Vinnarna presenteras här på webben och i tidningarna efter nomineringstidens slut.

Nominera din kandidat här

Vi vill ha din nominering senast den 21 november klockan 16. Fält markerade med * är obligatoriska.

Jag nominerar *
Motivering: (Max 800 tecken) *
Här kan man nå den nominerade: *
Mitt namn: *
Telefonnnummer: *
Adress: *
Postnummer och ort: *
 
 

Årets Finspångare 2018

Årets Finspångare 2018

Finspång Mängder av röster strömmade in och slutligen stod Jesper Forsberg som vinnare av titeln Årets Finspångare 2018.

För 13:e året i rad korades Årets Finspångare. Priset ska gå till en person som har betytt eller betyder mycket för Finspång. Det kan vara en enskild insats eller en livsgärning.

Årets Finspångare 2018, Jesper Forsberg, mottog priset under Seniorgalan i Kulturhuset.

– Det var nervöst och omtumlande att gå upp på scenen och motta priset. Allt arbete är inte något som jag gör själv, det är många som hjälps åt i en förening, men någon måste gå i fronten, säger Jesper Forsberg.

LÄS HELA VINNARINTERVJUN HÄR

Årets Finpångare 2017

Årets Finspångare

Finspång Rekordmånga var med och röstade när Årets Finspångare 2017 skulle utses. Och vinnaren blev Rejmyrebon Birgitta Söderback som fick motta priset på Seniorgalan i Kulturhuset.

Årets Finspångare ska vara en person som har betytt eller betyder mycket för Finspång. Det kan vara för en enskild insats eller en livsgärning.

Birgitta Söderback är distriktssjuksköterskan som har levt ett helt yrkesliv med barnens bästa i fokus. Hon har följt flera generationer och hjälpt cirka 2 500 barn med deras utveckling.

– Jag har ett stort kontaktnät, i både Rejmyre och Finspång med omnejd. Jag har följt nyblivna föräldrar och deras barn upp till femårsåldern. Det rör sig ofta om flera generationer. I jobbet är det viktigt att lyssna på människor, säger Birgitta Söderback.

Här kan du läsa hela vinnarintervjun med Birgitta Söderback!

Priset delades ut på Seniorgalan i Kulturhuset den 30 januari 2018 av Folkbladets chefredaktör Widar Andersson.Här kan du läsa reportagen om alla de kandidater för 2017.

1. Per Lager
Läs reportaget om Per Lager här.

2. Birgitta Söderback
Läs reportaget om Birgitta Söderback här.

3. Bengt "Badda" Danielsson
Läs reportaget om Bengt Danielsson här.

4. Sirpa Nyman Ekholm
Läs reportaget om Sirpa Nyman Ekholm här.

5. Jens Rinman
Läs reportaget om Jens Rinman här.

Årets Finpångare 2016

Årets Finspångare

Finspång

Till värmande applåder av de cirka 160 deltagarna på Seniorgalan i Finspång fick Örjan Fritiofsson ta emot priset som Årets Finspångare 2016.

Årets Finspångare ska vara en person som har betytt eller betyder mycket för Finspång. Det kan vara för en enskild insats eller en livsgärning.

- När jag fått priser tidigare i mitt liv som brottare och friidrottare, har jag ju kunnat påverka utgången själv på ett helt annat sätt. Men den här gången har jag varit helt i händerna på de röstande Finspångsborna och att vinna en sån omröstning, känns helt galet och fruktansvärt roligt, att få den här uppskattningen, berättade Örjan Fritiofsson efter att han tagit emot priset.

Läs hela vinnarintervjun med Örjan Fritiofsson här!

Vinnaren av Årets Finspångare erhåller förutom äran ett resepresentkort på 4000 kronor hos Resecenter samt diplom och blommor.


 

Här kan du läsa intervjuerna med de sex kandidaterna:

Örjan Fritiofsson: Örjans glädjerika hjälpsamhet 

Roland Kratz: Rolle sprider glädje

Grethel Forsberg: Ökat behov av gemenskap och stöd

Björn Axelsson: Suverän expert på skidspår

Anders Oskarsson: Barnens glädje är eldsjälens belöning

Sara Hillbom: Energiknippe med enkelt motto