Fängelse efter dödligt knivstick i hjärtat

9 oktober 2019 14:22

En man döms till fängelse i 6,5 år för bland annat synnerligen grov misshandel och vållande till annans död, efter det att en man miste livet efter ett bråk i Gränby i Uppsala den 2 november förra året, skriver Uppsala tingsrätt i ett pressmeddelande.

Offret ska under misshandeln ha attackerats med kniv, och han dog av ett knivstick som träffade hjärtat. Det har inte fastställts vem som höll i kniven, men den man som döms har enligt tingsrätten fortsatt sitt våldsutövande trots att han uppfattat att kniven användes.

Åklagaren hade åtalat fyra personer för mord, alternativt synnerligen grov misshandel och vållande till annans död, grovt brott eller i medhjälp till det. Tre av de åtalade frikänns dock i tingsrätten.

"Skälet till att brottet inte rubriceras som mord är att det inte är utrett att syftet med våldet var att offret skulle dö", säger rådmannen Ulf Walther i pressmeddelandet.

Tingsrätten anser att den dömda mannen har begått brotten tillsammans och i samförstånd med andra personer, men det har inte framkommit vilka de personerna är.

I fängelsedomen ingår även, bland annat, grovt narkotikabrott.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT