Elton John till Linköping

Elton John och hans band återvänder till Sverige i höst - ett av stoppen blir i Linköping.

29 februari 2016 10:10

Den 10 november intas Malmö Arena och den 12 november är det Linköping och Saab Arenas tur.

- Vi ser verkligen fram emot att få välkomna en av världens främsta soloartister genom tiderna till Linköping. I vårt arbete med kommunens eventstrategi har vi fokuserat mer än någonsin på att få konserter med internationella artister till Linköping och att presentera en legend som Elton John i Saab Arena känns väldigt bra, säger Anders Thorén, Eventproduktionschef på Visit Linköping & Co, i ett pressmeddelande.

Elton Johns band består av Nigel Olsson (medlem i Eltons ursprungliga tremannaband) på trummor, Davey Johnstone (som spelade in med Elton redan 1971 och anslöt sig till bandet ett år senare) på gitarr, John Mahon på slagverk, Kim Bullard på keyboards och Matt Bissonette på bas.

Elton Johns karriär spänner över fem decennier och han är en av de bäst säljande soloartisterna genom tiderna med 35 guldskivor och 25 platinaalbum, 29 topp 40 hits, och han har sålt mer än 250 miljoner skivor världen över. Elton John innehar rekordet för den största säljande singel genom tiderna, "Candle in the Wind '97", som sålts i över 37 miljoner exemplar. Sedan hans karriär startade 1969 har han spelat över 4 000 konserter runt hela världen.

Biljetterna släpps fredag den 4 mars kl 9.00.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!