Landets ATG-kliniker säljs ut

Landets 22 ATG-kliniker säljs ut. Så även hästkliniken i Mantorp. Hur framtiden kommer att te sig där är ännu oklart, menar klinikchef Karolina Dahlqvist.

22 april 2011 00:00

- Tanken är att försäljningen ska vara klar inom ett år. ATG väljer nu helt enkelt att inte längre hålla på med hästklinker. Från början berodde det att man ville ge något tillbaka till sporten, men nu ser det annorlunda ut, säger hon.

Och så beskriver också ATG läget i ett pressmeddelande.

En förändrad marknad
Bolaget valde i början av 80-talet att bygga upp en stabil hästsjukvård i hela landet. Då var det brist på kliniker och hästutbildade veterinärer. Och för att bromsa prisutvecklingen byggdes en rikstäckande organisation upp.

Den första ATG-kliniken öppnade just i Mantorp 1981. Men nu har marknaden vuxit och det finns fler aktörer. Och ATG fungerar inte längre som prispressare vilket gör att man väljer att "lämna över stafettpinnen och ledningen av klinikerna till de som gör det bäst". Det innebär att klinikernas personal har företräde som köpare.

Oklar framtid i Mantorp
Hur det blir i Mantorp återstår att se.

- Jag har ingen aning om hur det kommer att se ut, säger Karolina Dahlqvist.

Finns det risk för att kliniken försvinner?

- Det ser jag som rätt osannolikt.

Fakta Klinikerna

Axevalla, Bergsåker, Boden, Färjestad, Gävle, Jägersro, Kalmar, Luleå, Mantorp, Ramkvilla, Romme, Rättvik, Skara, Solänget, Södertörn, Tingsryd, Täby, Umeå, Åby, Åsa, Örebro, Österssund.

Sammanlagt berörs 142 anställda av försäljningen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!