Morell polisanmäler efter läcka

Efter att interna dokument läckt ut från landstingets borgerliga majoritet om att eventuellt sälja fler vårdcentraler har nu landstingsrådet Marie Morell polisanmält händelsen.

9 februari 2012 10:43

Enligt ett internt dokument som NT tagit del av planerar landstingets borgerliga majoritet i Östergötland att sälja fler vårdcentraler. 

I en notering i dokumentet står det att läsa: "Uppdrag diskuteras. Försäljning av vårdcentraler - ska inte spridas innan det är klart med vilka: Vilka är lämpliga och varför? Bättre argument än en ekonomi i obalans måste finnas."

Marie Morell, M, landstingsstyrelsens ordförande, ville på onsdagen inte kommentera saken då NT:s reporter var i kontakt med henne.

- Jag har väldigt svårt att kommentera interna minnesanteckningar som du har kommit över. Det är väl alltid så att vi tittar på olika saker, men det finns inget förslag, sade hon då.

På torsdagen beskriver Marie Morell händelsen som chockerande och menar att dokumentet har stulits från en skrivare, av en kollega eller vän till henne i huset och sedan skickats till media.

- Jag kan stå för de saker som står där i, det har inte med saken att göra, utan det är själva händelsen som sådan som jag känner ett väldigt obehag inför, säger Marie Morell och fortsätter:

- Att de har skickat över de här grejerna till media och utnyttjar det här på det här sättet. Det är en så låg nivå på politik, tycker jag.

Händelsen är nu polisanmäld.

Sakfrågan, att den borgerliga landstingsmajoriteten funderar på att eventuellt sälja fler vårdcentraler, kommenterar hon nu så här:

- Det är inget konstigt i sig. Det är ju en fråga som vi diskuterar och har diskuterat under alla år som vi har varit vid makten. Det är en fråga bland andra som vi dryftar och funderar över.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
NT/24nt