Hundvalpen dog av spräckt lever

Hundvalpen Angel dog av en spräckt lever, som orsakade en inre blödning. Det konstaterar veterinär Anders Lager, som obducerat valpen.

13 oktober 2010 19:06
Det var på söndagskvällen vid halv sjutiden som Jessica Jonsson och hennes snart ettåriga dotter Joline tog en promenad i Silverringen, Navestad. Jessica tappade kopplet och den tio veckor gamla golden retrievervalpen Angel slet sig och sprang fram till en man och hans barn. Enligt Jessica och flera vittnen sparkade mannen hundvalpen, vilket senare ledde till att valpen avled.

 

Veterinär Anders Lager, verksam vid Krokeksveterinärerna, har obducerat Angel och det visade sig att Angel dött av att levern spräckts och att valpen förblödde.

 

- Allt blod hade samlats i valpens bukhåla. Det krävs ett rejält, kraftig våld för att en sådan här skada ska uppstå, säger han.

 

Anders Lager konstaterade också att valpen för övrigt var kärnfrisk.

 

Hade det gått att rädda valpen om den hade kommit till veterinär direkt?

 

- Jag är övertygad om att det inte hade gått att rädda valpen. Det här är en så allvarlig skada att det hade krävts en chocköppning av hunden, blodtransfusion och respiratorvård, men jag har svårt att tro att det hade gått att rädda den i alla fall, säger Anders Lager.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anna Karin Tilleby