Mannen hävdar att valpen attackerade

Efter att polisen gjort vissa efterforskningar tror man sig nu veta identiteten på den man som sparkade ihjäl en hundvalp i söndags kväll.

12 oktober 2010 19:02
Det var då ägaren till en hundvalp tappade kopplet som det hela hände. Hundvalpen sprang fram till en pappa som stod med sitt barn. Pappan, en man i 40-årsåldern, uppfattade att hunden kom emot dem på ett hotfullt sätt och valde då att sparka till hunden kraftigt.

 

Sparken blev så kraftig att hundvalpen senare avled av skadorna.

 

Mannen försvann från platsen, men under måndagen gjorde polisen vissa efterforskningar i området för att få fatt i mannen.

 

Troligen identifierad
- Det i samband med tips gör att vi nu tror oss ha en identitet på den som sparkade hunden, säger Gunilla Broman som är tillförordnad chef vid polisens våldsrotel.

 

- Vi kommer att kalla in honom till förhör om det som skett.

 

Redan nu har man, enligt uppgifter till NT, samtalat med mannen i hans lägenhet. Mannen erkänner att han sparkat hundvalpen. Han hävdar att den gick till anfall.

 

Skadorna granskas
Polisen kommer även att granska de skador som hunden fick i samband med sparken. Obekräftade uppgifter uppger att obduktionen av kroppen visade att hunden dog av att levern skadades. Buken var blodfylld.

 

- Dessutom tror vi att det finns fler vittnen till händelsen, de får gärna höra av sig till oss med sina uppgifter, säger Gunilla Broman.

 

Många upprörda
Elizabeth Ljung, är hund-ägare och en av dem som engagerat sig i det inträffade. Hon hjälpte bland annat till med att skaffa fram namn på fler vittnen.

 

- Folk är väldigt upprörda överallt. Jag kommer att göra vad jag kan för att trycka på.

 

NT har fått många reaktioner på gårdagens artikel. Hundrädda har höjt sin röst till försvar för mannens agerande.

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Möller Karin Hassler