Personerna som greps misstänkta för inblandningen i skottlossningen utanför en krog i centrala Norrköping i tisdagskväll har antingen kopplingar till Black Cobra och dess allierade M-16 eller Outlaws.

Men nu kan Corren avslöja att polisen misstänker att Hells Angels också är inblandade.

 

Artikelbild

| Polisen misstänker att Hells Angels försett Black Cobra med vapen. Arkivbild: joakim blomqvist

Black Cobra, M-16 och Hells Angels har nämligen en gemensam nämnare - de gillar inte Outlaws. Det gör att polisen nu misstänker organisationerna kan samarbeta för att tvinga bort rivalerna från länet.

- Hells Angels verkar ha ett finger med i spelet, men det är mycket känsligt. Vi misstänker att de har försett Black Cobra-sidan med de vapen som användes vid skottlossningen, säger en källa inom polisen.

Varför skulle de göra det?

- De har säkert inget emot att andra hamnar i fokus så att de kan koncentrera sig på sitt. Om Black Cobra-sidan dessutom kan få bort Outlaws från Norrköping så är det förstås bara positivt.

 

Medan konflikten mellan Black Cobra/M-16 och Outlaws har sin grund i ett personligt bråk mellan personer som har stöd av organisationerna uppges Hells Angels-ledare i Norrköping ha mer affärsmässiga motiv då de konkurrerar på samma kriminella marknad.

Gängen har också varit i bråk tidigare. 2007 utsattes Outlaws lokaler i Åtvidaberg för ett sprängattentat. Polisen misstänkte att dådet utförts av personer med kopplingar till Toppside från Norrköping, ett gäng som visat intresse för att ingå i Hells Angels organisation.

 

En person från mc-klubben omkom i sprängningen, men klubbens medlemmar belönades och flera är numera fullvärdiga medlemmar i Hells Angels.

Strax efter dådet försvann Outlaws från Östergötland och kort därefter även från Sverige. Men något år senare var de tillbaka och under de senaste månaderna har de tagit allt större plats i länet och då framförallt i Norrköping.

 

Ett annat skäl till att polisen misstänker att Hells Angels och Black Cobra/M-16 samarbetar är att det finns personer som gått från det ena nätverket till det andra och uppges trots det fortfarande ha goda relationer.

Den 26-årige man som under fredagen häktades misstänkt för försök till mord var tidigare medlem i Hells Angels supporterorganisation Red & White crew, men pekas nu av polisen ut som M-16:s ledare i Norrköping.

- Han har kvar en hel del kontakter i Hells Angels, säger poliskällan.

Enligt flera andra källor har också presidenten för Hells Angels i Norrköping vid flera tillfällen setts i Norrköping tillsammans med personer i ledande ställning inom Black Cobra och M-16.