E4 fick stängas av efter lastbilsolycka

Det blev totalstopp i norrgående fil mellan Norsholm och Linköping på tisdagseftermiddagen efter en trafikolycka på E4.

Framkomligheten vid olycksplatsen är starkt begränsad.

Framkomligheten vid olycksplatsen är starkt begränsad.

Foto: Johnny Gustavsson

Linköpings kommun2019-10-15 14:34

En trafikolycka med en lastbil inblandade orsakade stora problem i trafiken på E4 under tisdagseftermiddagen. 

Olyckan inträffade i södergående riktning i närheten av Tallboda, avfarten Linköping norra. Lastbilen som var försedd med släp fick punktering. I samband med punkteringen körde lastbilen på en personbil. Ekipaget körde också genom mitträcket och blev stående även i norrgående körfält.

Polis, räddningstjänst och ambulans kom till platsen och trafiken påverkades kraftigt och det var köbildning under lång tid på tisdagseftermiddagen. 

Under räddningsarbetet kunde en fil i vardera riktningen hållas öppen, men när bärgningen av fordonen inleddes stängdes trafiken av helt i norrgående fil mellan Norsholm och Linköping. Vägen öppnades igen 17.30. 

– Det är långa köer och det kommer förmodligen att ta minst en halvtimma innan de har löst upp sig, sa Sara Lindström presskommunikatör på Trafikverket.

Ingen skadades i samband med händelsen och polisen misstänker heller inget brott i samband med olyckan.

Enligt uppgift var lastbilsekipaget lastad med någon form av glas som spreds på vägbanan. Saneringen gjordes under eftermiddagen.

Under eftermiddagen uppmanades bilister att försöka välja alternativa vägar.  Väg 796 mellan Linghem och Linköping var ett förslag. Polisen arbetade också under eftermiddagen med att leda om trafiken på gamla E4, mellan Mörtlösa-rondellen och Norsholm.

Ännu vid 15-tiden fanns ingen prognos för när trafiken kan flyta normalt.
Ännu vid 15-tiden fanns ingen prognos för när trafiken kan flyta normalt.
Karta: Tallboda
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!