Vi måste alla hjälpas åt att följa råden

Sitter här och funderar över den verklighet som vi lever i. Corona har varit en del av vår värld under drygt ett och ett halvt år och det är fortfarande ovisst om när vi kan se en förändring.

Vi är alla törstande efter samvaro och närhet, skriver signaturen Sofie.

Vi är alla törstande efter samvaro och närhet, skriver signaturen Sofie.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Insändare2021-04-03 09:50
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi har fått hoppfulla besked under vägen genom minskad smittspridning och framtagning av vaccin. Tidsplanen för vaccinering har som vi alla vet förändrats under tiden, vilket nog gett oss alla en viss frustration. 

Vi är alla törstande efter samvaro och närhet. Det som tidigare varit självklart för oss som till exempel att samlas i grupper både privat och genom arbete har nu förts över till den digitala världen. Det vi dock inte får möjlighet till att ta i hand, ge en kram eller att kunna känna av vibbar i ett fysiskt möte. 

Tänk när vi kunde sitta bredvid en total främling vid en fängslande teaterföreställning eller trängas nära någon vid en skön konsert. Eller när vi tillsammans fick ösa på med hejaramsor vid favoritlagets hemmamatch.

VI måste inse och hjälpas åt att se allvaret i att den verklighet vi lever i är allvarlig och med detta se till att vi alla hjälps åt att bidra till att minska smittspridningen. 

Vi har alla fått ta del av rekommendationer och förmaningar och vi måste hjälpas åt att följa dem. 

Tyvärr möts jag gång på gång av att rekommendationer inte följs på olika sätt. Snälla! Följ uppmaningar att inte gå hela familjer och handla, tänk på hur ni sitter i caféer och restauranger.  

Håll avstånd och använd munskydd. Vi måste alla bidra till att det blir en förändring.