Varför så olika beslut från myndigheterna?

Myndigheter i Sverige verkar sakna ett konsekvent tänk helt och hållet. Inom till exempel totalförsvaret är det väldigt olika.

Östergötland 4 maj 2021 10:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

På MSB är det viktigt att markera när media rapporterar om Dan Eliasson som rest utomlands för att träffa sin dotter som bor på Kanarieöarna. 

Drevet är stort och det slutar med att han får lämna sin post. Han följde restriktionerna som fanns och ansåg sin resa till en familjemedlem som nödvändig. Hur kan andra ha rätten att bedöma att han inte saknar sin dotter? Att hon inte är i behov av att träffa sin far? 

Hur kan en familjefar som prioriterar sin familj högst hängas ut på det sättet när vi nu i Östergötland har fått följande information till oss, men andra delar av totalförsvaret inte får minsta mediala uppmärksamhet?

"Region Östergötland (RÖ) uppmanar alla länets invånare till en personlig lockdown från och med den 30 april för att få bukt med den stora smittspridningen av covid-19 i länet. Rekommendationerna gäller i två veckor framåt."Trots denna extremt tydliga skrift från RÖ så ska hemvärnet som en del av totalförsvaret hålla en övning från torsdag-söndag med säkerligen ett hundratal deltagare och alla verkar helt okej med detta hyckleri? 

En person, Dan Eliasson ska utstå en otrolig häxjakt medans en övning som hemvärnet nu tänkt genomföra när läget är som värst sett till smittspridningen ska få passera helt utanför radarn.

Det är inte konstigt att vanligt folk är nonchalanta och inte längre bryr sig särskilt mycket, för varför ska de det när inte ens våra myndigheter gör det?

Gör om, gör rätt

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Östergötland

Beskedet: Julgransflygningen ställs in – siktar på nytt datum

Östergötland

Här kan du se den flygande julgranen - hela schemat

Östergötland

Trots Försvarets nej: Holmen går vidare med vindkraften

Östergötland

Helikoptrar ska transportera coronapatienter

Debatt

Debatt: Vi kan inte vänta med ny lagstiftning till nästa kris

Visa fler