Varför måste ni besöka era föräldrar under lockdown?

I över ett år har vi försökt göra allt för att hålla Covid-19 borta från våra äldreboenden. All personal har jobbat oerhört hårt med att följa basala hygienrutiner och använda den skyddsutrustning vi blivit ålagda att använda.

Insändare 7 maj 2021 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Region Östergötland har gått ut med personlig lockdown som innebär att du inte ska träffa någon annan än dem du bor med och utgå från att alla du möter kan vara smittade. 


Smittan ökar något enormt och vi alla behöver hjälpas åt för att hålla antal smittade nere.
Vi kan inte förbjuda någon i detta läge att besöka sin närstående på äldreboende och för dig som har en närstående i livets slutskede kommer du alltid vara välkommen oavsett hur smittläget ser ut.


Men min fråga riktar sig nu till alla andra som har era närstående på äldreboende. Hur kommer det sig att ni trots att Region Östergötland gått ut med personlig lockdown under två veckors tid i alla fall måste besöka era närstående just nu i dessa tider?


Till alla er som poängterar att ni minsann är vaccinerade och att ni då kan göra som ni vill kan jag upplysa om att vaccinet inte innebär ett hundra procentigt skydd och dessutom gäller dessa nya riktlinjer alla, vaccinerad eller inte.
Vi kommer fortsätta kämpa för att hålla smittan härifrån och skydda våra gamla men ni må tro att vi får kämpa i motvind när inte ens närstående kan följa Region Östergötlands uppmaningar. 


Ämnen du kan följa