Två nya dödsfall rapporteras – ny högsta smittsiffra

Smittspridningen i Östergötland fortsätter att öka. På torsdagen uppgav regionen att ytterligare 126 personer konstaterats vara smittade. Antalet personer som är i behov av sjukhusvård har dock minskat något.

5 379 personer i länet har hittills testat positivt för covid-19.

5 379 personer i länet har hittills testat positivt för covid-19.

Foto: Arkivbilder

Östergötland2020-10-29 12:31

På onsdagen uppgav Region Östergötland att 5 253 personer i länet testat positivt för covid-19. På torsdagen hade den siffran ökat till 5 379 – en ökning med 126 personer på ett dygn. Det är den hittills högsta noteringen under en enskild dag sedan utbrottet började. 

Samtidigt som fler konstateras smittade verkar trycket på sjukhusvården ha minskat något. På onsdagen vårdades 28 smittade personer på sjukhus i länet. På torsdagen hade antalet minskat till 23, varav tre vårdades på intensivvårdsavdelning. 

På Universitetssjukhuset vårdades på torsdagen tolv smittade på vårdavdelning och två på intensivvårdsavdelningen. På Vrinnevisjukhuset vårdades sju smittade på vårdavdelning och en på iva. På lasarettet i Motala vårdades en smittad person på vårdavdelning. 

Region Östergötland skrev på torsdagen även upp dödstalen från 254 till 256 döda. Regionen meddelade att två personer med bekräftad covid-19 avled i tisdags. Dessutom avled en smittad person på onsdagen. 

På torsdagen, med start klockan 15.00, hålls en presskonferens om coronapandemins utveckling i länet. Medverkar gör bland andra landshövding Carl Fredrik Graf, regiondirektör Krister Björkegren och kommundirektören i Linköpings kommun, Paul Håkansson samt Norrköpings biträdande kommundirektör Anna Thörn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!