Tävla med oss - så kan vi sända ditt drömevent

Sommartider. Just nu är det mycket man skulle vilja se, höra, känna och uppleva. Minnen för livet. Stunder av lycka.

Studenternas bal

Studenternas bal

Foto: Jimmy Karlsson

Norrköping2021-05-27 19:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Pandemin sätter dock stopp för mycket just nu. Med all rätt. Vi måste respektera de avstånd som krävs och de deltagar- och publikbegränsningar som finns. Hålla i och hålla ut. Det är ett begrepp som vi alla kommer att minnas efter att pandemin lagt sig. 

Nu vill vi dock på NT försöka dra vårt strå till stacken – och ge några fler av er möjlighet att se en avslutning eller ett evenemang som ni drömt om att få se. Du som förälder, mormor eller farfar kanske inte får en plats på skolavslutningen när ditt barn eller barnbarn slutar nian eller tar studenten. Det kan också vara idrottsavslutningen, dansuppvisningen, seniorfesten eller köravslutningen som du inte får eller kan besöka. Ja, du sätter gränserna för din dröm. Vi kan inte trolla fram en plats åt dig, men vi kan finnas på plats, filma det och visa just ditt önskeevent på nt.se.

Så – härmed vill jag utlysa en enkel tävling. Mejla mig på fredrik.lagerqvist@nt.se. I mejlet talar du om vilken avslutning eller vilket annat event vi borde sända på vår sajt. Bland de inskickade önskningarna kommer NT:s jury att utse två vinnare som under de närmaste veckorna får sin önskesändning genomförd av NT:s liveredaktion, under ledning av Andreas Åberg. Självklart ser vi till att vi kan filma coronasäkert – och med arrangörernas tillstånd. Sådant kollar vi upp när du mejlat din önskan. 

Du som arrangör är självklart inte heller diskvalificerad från att delta i tävlingen. Du är välkommen att utan blygsel slå ett slag för just ditt event och förklara varför våra kameror ska besöka just dig. Senast fredagen den 4 juni behöver jag ha ditt tävlingsbidrag i min mejlkorg.

Varför gör vi då detta? Jo, för att vi tror att alla kan göra något för att bidra till fler leenden efter ett stentufft år. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Minnen och upplevelser betyder så mycket. Själv blir jag fortfarande alldeles varm i hjärtat av att tänka tillbaka på min dotters student 2020.

Till dig som inte vinner vår tävling vill jag skicka med ett riktigt bra tips: Häng mycket hos oss på NT och på nt.se de närmaste veckorna. Vi kommer ha stort fokus på avslutningstiderna. Även om du inte får en hel sändning från just ditt önskeevent kommer väldigt många glada och härliga bilder att dyka upp hos oss.

Ös på nu! Jag vill ha massor av mejl och tävlingsbidrag. Mejladressen är alltså fredrik.lagerqvist@nt.se

Sommaren kan börja!

Mycket hänger i luften, när det gäller studenten på Hultsfreds gymnasium. Trots att det dags att börja planera kan skolan inte ge besked om hur det blir.
Mycket hänger i luften, när det gäller studenten på Hultsfreds gymnasium. Trots att det dags att börja planera kan skolan inte ge besked om hur det blir.