Straffas för att jag går i pension vid 62 år

Varför ska pensionärer över 65 år ha lägre skatt än jag, frågar sig signaturen Lyris59 som gått i pension vid 62 års ålder.

Norrköping 16 februari 2021 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

På grund av framförallt hälsoskäl så har jag nu som 62-åring gått i pension. En bidragande orsak är också att slippa belasta välfärden med att vara sjukskriven i tre år till. 


Bestraffningarna för mitt val är tyvärr väldigt tuffa. Tanken att gå redan vid 61 års ålder spräcktes våldsamt genom att en i stort sett enig politikerkår beslutade om höjning av pensionsåldern. Alltså de politiker som själva tjänar runt tre gånger mer än en vanlig dödlig. De politiker som efter karriären kvitterar ut pensioner som endast lottomiljonärer kan mäta sig med.

 

När jag nu äntligen nått 62-årsbarriären så bestraffas jag även med att få betala tio procent mer i skatt än en 66-åring av någon outgrundlig anledning. Det finns givetvis ingen som helst rim och reson i detta. Varför ska pensionärer över 65 år ha lägre skatt än jag? 


I grunden så bottnar alla försämringar i pensionssystemet och andra välfärdsfrågor i dåliga politiska beslut. 

Alla politiker verkar idag framförallt i egen sak. Icke minst de socialdemokratiska som jag i elva val röstat på i naiv tro att jag en gång skulle dra fördel av det. Ack vad jag bedrog mig. 

Lyris59

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Norrköping

Arbetets museums tidigare chef död

Insändare

Insändare: Tack Greta för att du kan och orkar