Sluta köra om mig i EPA-traktorn hur som helst

Personer som åker i vanlig bil måste börja tänka på att man inte kan köra om hur och var som helst, direkt när man ser en EPA-traktor.

Tänk dig för innan du kör om en EPA-traktor, uppmanar signaturen En arg EPA-raggare.

Tänk dig för innan du kör om en EPA-traktor, uppmanar signaturen En arg EPA-raggare.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2021-10-15 16:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En upplevelse som jag har varit med om var när en bil körde om mig vid ett övergångsställe och ut kommer en cykel. Som tur var hände inget, men de hade lika gärna kunnat sluta med att cyklisten blev påkörd av bilen som körde om. 



För de första så har de som åker EPA-traktor lika mycket rätt att köra på vägen som en vanlig bil har. För de andra så måste bilisterna tänka på att de som kör EPA är mellan 15-18 år, vi är alltså barn. De som kör vanlig bil är vuxna och de verkar inte förstå att dom inte kan bete sig hur som helst så fort de ser en Epa. 



Sedan så förstår jag också att det kan bli frustrerande om man hamnar bakom en EPA-traktor som kör i 30 kilometer i timmen och det inte finns en möjlighet att köra om. Men om de finns en möjlighet att köra om kan man tänka på hur man kör om. För de kan bli väldigt obehagligt om omkörningen är i till exempel en korsning eller övergångsställe. 



Det som jag skulle vilja uppmana bilister till är att tänka sig för innan man kör om. Är de verkligen värt de om de finns risk för att en olycka sker. För om de är fallet så tycker jag att man borde vänta tills man kan kör om tryggt och säkert. 
Hur skulle du känna ifall din dotter eller son kom hem och berättade om en hemsk omkörning.