Om jag begriper rätt är vi hyfsat ense i sakfrågan

Lars Stjernkvist (S) svarar Sophia Jarl (M).

Debatt 14 januari 2022 11:30
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik

"Sophia Jarl: När kappan vänds efter vinden" NT 13/1

Min ambition som krönikör är att stimulera den politiska debatten och därför uppskattar jag alla reaktioner jag får på stan, via mejl eller som i Sophia jarls fall, via en insändare i tidningen.  Trots att hon är kritisk är vi, om jag begriper rätt, hyfsat ense i den sakfråga jag lyfte i min senaste krönika.  Det är viktigt att partierna före nästa val inte låser sig i regeringsfrågan på ett sätt som riskerar leda till samma svåra regeringsbildning som efter 2018.

 

Det betyder förstås inte att politiker eller partier ska undvika att skaffa sig vänner. Det är bra med vänner, men det bekymmersamma är att partierna snarare förklarar att det finns så många de inte kan samarbeta med och att det i praktiken blir omöjligt att bilda en stabil regering. 

 

Sophia Jarl skriver också att jag är socialdemokrat, och även på den punkten har hon rätt. Mina grundvärderingar behåller jag även om jag numera yrkesmässigt är statlig utredare på deltid och framför allt frilansskribent i M-märkta Borås Tidning och Norrköpings Tidningar samt i C-märkta Skånska dagbladet och S-märkta Aktuellt i politiken. 


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Debatt: Sophia Jarl: När kappan vänds efter vinden

Därför nobbade Norrköping klimatorganisationen