Nya siffror: 73 personer smittade – allt fler vårdas

Smittspridningen i länet fortsätter att öka. På tisdagen uppgav regionen att ytterligare 73 personer konstaterats vara smittade. Samtidigt vårdas 22 smittade personer på sjukhus.

5 131 personer i Östergötland har hittills testat positivt för covid-19.

5 131 personer i Östergötland har hittills testat positivt för covid-19.

Foto: Arkivbilder

Östergötland2020-10-27 11:51

Region Östergötland presenterade på tisdagen nya dystra siffror om coronapandemins utveckling i länet. På måndagen uppgick antalet konstaterat smittade till 5 058 personer. På tisdagen hade antalet ökat till 5 131 – en ökning med 73 personer på ett dygn. 

Samtidigt fortsätter antalet smittade personer som är i behov av sjukhusvård att öka. På måndagen vårdades 19 smittade personer på sjukhus i länet. På tisdagen hade antalet smittade personer på länets tre sjukhus ökat till 22. Inte sedan den 14 juli har fler smittade personer samtidigt vårdats på sjukhus. 

På Universitetssjukhuset vårdades på tisdagen fjorton personer på vårdavdelning och en på intensivvårdsavdelningen. På Vrinnevisjukhuset vårdades fem smittade patienter och på lasarettet i Motala vårdades två smittade patienter. 

Regionen meddelar samtidigt att ytterligare en person med bekräftad covid-19 har avlidit. Personen avled på måndagen. Sedan utbrottet började har 254 smittade personer avlidit i länet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!