Nu frågar jag igen - vart är vi på väg i Norrköping?

Vi ser dom på TV …-ja, numera heter det på skärmen. Kända och okända personligheter som med sin kreativitet och kunskap skall svara på frågan ”Vart är vi på väg”?

Thomas Walden upprepar sin fråga "vart är vi på väg" och ger exempel på lokala händelser som IT-skandalen, Femöresbron och nu Returpunkten.

Thomas Walden upprepar sin fråga "vart är vi på väg" och ger exempel på lokala händelser som IT-skandalen, Femöresbron och nu Returpunkten.

Foto: Rikard W Larsson

Insändare2021-06-22 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu ställer jag samma fråga, vart är vi på väg, men då riktat till våra lokala politiker och ledande kommunala tjänstepersoner. Min fråga avser inte något fysiskt resmål utan för vår stad Norrköpings utveckling och framtid. Jag känner oro. Djup oro för sta´ns situation och framtid med nuvarande ledning. 

Våra kära lokalpolitiker har i kommunfullmäktige 2008 bestämt en vision för Norrköping som följer: ”I Norrköping finns det goda livet”. Jo, jag tackar ja! Numera kommunicerar vi även ”Let´s create Norrköping” i all marknadsföring. Ett budskap som inte sätter några gränser för vad vi vill eller kan och därmed ger utrymme för olika gruppers möjlighet att marknadsföra sitt valda budskap inom begreppet. 

Här fyra exempel. Idrottsstaden. Sveriges logistikcentrum. Staden med de gula spårvagnarna. Musikhuvudstaden. Det är många som vill äga svaret på frågan ”vem är Norrköping”?. Nu har dock våra lokala politiker och kommunala tjänstepersoner i ledande ställning gjort det enkelt för oss medborgare och skattebetalare i Norrköping och fixat budskapet inom ”Let´s create Norrköping” åt oss. 

Detta genom sin oförmåga och oansvariga sätt att sköta sin arbetsuppgifter. Budskapet blir därför ”Norrköping skandalernas stad”. Låt mig ta några få exempel i nutid. IT-skandalen. Femöresbron. Strömsholmen. Tyvärr kan listan göras längre. Och nu Returpunktens nedmontering utan att en ny ersättare är på plats. Först om två år, 2023, utlovas nya Returpunkten. En skandal som med lätthet och med god marginal intar en icke hedrande första plats i skandalernas Norrköping. Jag skäms som Norrköpingsbo.

Sedan nyheten om Returpunktens nedläggning blev känt onsdagen 15 juni har tystnade varit total från våra styrande kommunalråd. Inget i media. Inget i radio. Inget i sociala medier. Inga presskonferenser. Tystnaden är total! Var är du … -Reidar Svedahl (L), Eva-Britt Sjöberg (KD), Karin Jonsson (C) och Olle Vikmång (S). Stå upp mot galenskapen. Stå upp för oss medborgare och skattebetalare som ni är satta att jobba för. Stå upp mot, av er tillsatta VD:ar och chefstjänstepersoner, när deras beslut så uppenbart blir fel för en hel stad och för vår miljö! Er tystnad och flathet leder endast till ökat politikerförakt.