Missförhållanden där men inte här....

Med jämna mellanrum kommer det fram att personer inom gruppen LSS utsätts för mer eller mindre vidriga handlingar av personal.

Söderköping 22 februari 2021 17:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Söderköping har en lång tradition när det gäller boenden för den här gruppen. På Storängen bodde som mest 300 personer som kom från många kommuner. Tack och lov har tiderna förändrats. Inte minst tack vare folkpartisten Bengt Westerbergs hängivna politiska arbete. 

Idag byggs gruppboenden med egna lägenheter och personal. Vi har några stycken. Fast här i Söderköping kan väl alla känna sig trygga och de boende blir behandlade med respekt och omsorg. Inte förekommer väl något annat. Eller?

För att få den här frågan belyst ställde vi i Liberalerna en interpellation i kommunfullmäktige till socialnämndens ordförande. Vi fick ett utförligt svar som pekade på att det till största delen var frid och fröjd. Fast det förekommer händelser som leder till Lex Sarah anmälningar. 

Och hör och häpna ett enat presidium i socialnämnden (C, M och S) sa att det är jättebra att det är ett antal anmälningar. Det tyder på att här är ett öppet klimat och man sopar inget under mattan. Om det inte kom in några anmälningar då finns det skäl till oro. Vi liberaler har en annan åsikt. Nog borde man väl ha en nollvision. Vi tycker det skulle vara intressant att höra vad tycker de boende, deras anhöriga, personal och folk i gemen. 

Ellen Friberg, Liberalerna Söderköping
Lisa Pettersson, Liberalerna Söderköping
Patrik Wåtz, Liberalerna Söderköping
Inga-Lill Östlund, Liberalerna Söderköping

Ämnen du kan följa