Lever socialdemokraterna i en alternativ verklighet?

Det är med bestörtning vi kan ta del av BRÅ´s senaste statistik om hur det dödliga våldet ökat till rekordnivåer i Sverige .

Norrköping 7 april 2021 16:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Apropå

"Så vill de ta tillbaka länet från kriminella" NT 30/3
 

Men det är med större häpnad man läser intervjun med Teresa Carvahlo (S) i Norrköpings tidningar 31/3 om partiets 14-punktsagenda för att bekämpa otryggheten i samhället. Teresa ska förvisso ha heder till hennes ärlighet, men jag känner en enorm uppgivenhet när jag läser hennes citat ; ” Vi kanske har varit dåliga på att ta tag i dessa frågor” …”Vårt självförtroende att ta upp dessa frågor kanske inte har funnits där”.?


Jag tar ett djupt andetag och låter detta citat landa i mitt medvetande en stund.. 
Det är inte bara en skrämmande insikt om socialdemokraternas världsfrånvändhet, men även en hemsk verklighet att Sveriges regering som nu haft makten i sju år inte förstått allvaret i den allt grövre kriminalitet som utvecklats i landet. Lever socialdemokraterna i en annan verklighet än andra? När man som förälder känner en uppgivenhet inför sina barns framtid med denna utveckling finns det många frågor att ställa.

Hur länge kan socialdemokratiska politiker stå sig så immuna mot fakta i form av statistik, larmrapporter från polisanställda och högre chefer in om rättsväsendet, och inte minst medias rapportering om hur våld och kriminalitet breder ut sig och blir allt grövre, som vi medborgare dagligen kan läsa om.


Rådet att ta hjälp av andra innan det är för sent måste påpekas. Ni bör samarbeta på nationell nivå med oppositionspartierna med åtgärder för hur denna utveckling kan minska.

Med önskan om ett tryggare samhälle

Ämnen du kan följa
Brottslighet
Finspång

Kvinnan klev av bussen - då blev mannen intressant

Debatt

Debatt: Sätt stopp för vardagsbrotten i Östergötland

Finspång

Dömd för samma brott flera gånger - stoppades igen

Finspång

Slog sönder toalett och tömde brandsläckare

Läs mer!
Norrköping

Större polisinsats i stan - "fick indikationer"

Norrköping

Norrköpingsborna sitter fortsatt inlåsta

Norrköping

Närgången kund stalkade butiksanställd – polisen ingrep

Norrköping

Mannen misshandlade sin sambo - skyllde på hårt sex

Norrköping

Lastpallar stals från företag

Visa fler