Kommunen vandaliserar Vrinneviskogen

Vi har den stora glädjen att i Norrköping ha Vrinneviskogen som ett rekreationsområde. En plats där alla kan rör sig med lätthet på välordnade stigar och njuta av vacker natur.

Norrköping 21 maj 2021 15:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi som många andra utnyttjar skogen för promenader och utflykter. Tyvärr är där inte lika fint längre. 

Skogen är sargad och utsatt för något slags korkat experiment. Man har sågat ner ett stort antal tallar överallt och låtit dem ligga. Helst med högstubbar för att riktigt markera fällningen. 

Dessutom har man gått hårt fram med motorsågarna och på ett kreativt sätt ringbarkat friska träd för att döda dem långsamt. Första gången jag såg det så trodde jag det var ren vandalism. Sedan läste jag skyltarna. Det var en planerad förstörelse. Avsikten var att skapa fler döda och döende träd i någon slags naturåtgärd. Som om det skulle saknas döda träd i Vrinneviskogen. 

Det är ett naturreservat så träden får leva och dö på ett naturligt sätt vilket ger mycket död ved där alla insekter kan bo och leva om nu är det som var avsikten med förstörelsen. Kunde ni inte ha valt en annan skog som kommunen äger för era experiment istället för att vandalisera Norrköpingsbornas finaste rekreationsområde.


Ämnen du kan följa
Läs mer!

Pentti om läget: "Jag blir alldeles bedrövad av att se det här"

Debatt: Ett hållbart skogsbruk räddar skogens alla värden

Debatt: Stå upp för allemansrätten - skydda natur och stränder

Hon förklarar arbetet i Vrinneviskogen: "Jag förstår de som blev oroliga över vad vi gjort"

Insändare: Gör skogsbruk lönsamt och behåll artmångfalden

Visa fler