Kommunalråden - ni har koll och möjlighet att agera

Fantastiskt! Efter nästan en veckas total tystnad kommer nu ansvariga kommunalråd ut ur skuggan.

Returpunkten Stohagsgatan

Returpunkten Stohagsgatan

Foto: Thomas Möller

Insändare2021-06-23 17:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik

"Kommunalråden: Vi ser fram emot besked från Nodra" NT 22/6

Ingen skandal tidigare har väckt så omfattande och starka reaktioner hos oss norrköpingsbor. Dom som ni är satta att arbeta för. Vår ledande lokaltidning NT har varje dag sedan skandalen blev offentligt känd varit fylld med insändare från upprörda och arga medborgare. 

Sociala medier har svämmats över av irriterade inlägg. Vill självklart kommentera era valda bokstäver i ert gemensamma svar. 

Ni "beklagar den oro som många upplever". Jag baxnar! Vi är förbannade! Vi är irriterade! Vi är arga! Genom att lägga ner nuvarande Returpunkt utan en ny på plats är en skandal. Ni skriver "Norrköpingsborna ska ha goda möjligheter att lämna ifrån sig avfall för återvinning". "Goda möjligheter?!". Jag skall alltså nu tvingas åka till Åby, genom sta´n via Hamnbron och Ingelsta, från Lindö med mitt trädgårdsavfall en gång i veckan. 

En extra resa på 2,8 mil tur och retur! Goda möjligheter var budskapet! Vidare bland era bokstäver ... -"Att Norrköping stad inte kommer stå utan returpunkt är en missuppfattning". 

Missuppfattning?! Aha! Det är alltså vi medborgare och skattebetalare som inte förstår bättre utan har missuppfattat affärsområdeschefen Anders Karlsson på Nodra. Vi medborgare är alltså ansvariga för den uppkomna mediasituationen. Jag baxnar igen! 

Vidare i er text ...-"Det är bolagsstyrelsen och dess VD som leder bolaget". Detta skall få oss läsare att tro att de fyra kommunalråden, som politiker, inte har något ansvar i ärendet. Vänta nu! Bolagsstyrelsen är politisk tillsatt av kommunfullmäktige och vd:n tillsätts och avsätts av styrelsen. Ni har alltså full koll och möjlighet att agera. Inte bara reagera. I sista stycket ger ni er själva beröm ... - "goda betyg", "effektivt", "tillgängligt". Inte ett enda ord om självrannsakan. Inte ett enda ord om självkritik.