Källa: Nytt klusterutbrott på universitetet

Ytterligare ett klusterutbrott bland studenter har upptäckts på Linköpings universitet. Ett drygt tiotal studenter uppges ha smittats efter en fest.

Universitet uppger att man ser en ökad smittspridning bland studenter och personal.

Universitet uppger att man ser en ökad smittspridning bland studenter och personal.

Foto: Arkivbilder

Linköping2020-10-29 14:15

Den 19 september deltog studenter vid Linköpings universitet i en privat fest i Tinnerö eklandskap utanför Linköping. Det slutade med att ett 30-tal studenter smittades av coronaviruset. 

Nu kommer uppgifter om att det har skett ytterligare ett klusterutbrott med koppling till Linköpings universitet. En uppgiftslämnare uppger att drygt tio förstaårsstudenter på ett av utbildningsprogrammen har testat positivt för covid-19 efter att ha deltagit i en fest. 

Vi har varit i kontakt med Joakim Nejdeby, stabschef för Liu:s krisledning. Han uppger att universitetet har fått rapporter om "enstaka smittade" på det aktuella utbildningsprogrammet, men tillägger att lärosätet inte får information om alla studenter som smittas. 

Nejdeby skriver i en kommentar: 

– Linköpings universitet ser att smittspridningen bland studenter och medarbetare ökar, på samma sätt som i övriga samhället. Linköpings universitetet följer utvecklingen noga och agerar enligt en fastställd rutin när studenter och medarbetare blir smittade. I den rutinen ingår att stötta vid smittspårning. När det gäller studenter gör vi också övervägande kring olika alternativ för aktiviteter i närtid, till exempel att vissa fysiska moment ställs om till digitala moment. 

Joakim Nejdeby skriver även att universitet planerar att följa torsdagens presskonferens för att därefter ta ställning till om eventuella ytterligare åtgärder ska vidtas för att minska smittspridningen på lärosätet.   

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!