Huka er politiker - nu kommer pensionärerna

Som en Fågel Fenix reste sig, reser sig nu arga pensionärer och fattigfolk ur askan. De har rejält tröttnat på att ses som något som katten dragit in.

Norrköping 2 februari 2021 19:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

De har tröttnat på att höra politiker som före detta socialministern Annika Strandhäll yttra ”våra problem beror inte på invandring, utan på äldre svenskar”. 
Jaha, tänker man ju som pensionär. Vi har alltså blivit ett problem. 


Men nu är det så, kära Strandhäll och övriga politiker, att problemet är gigantiskt. Vi är inte några få, vi är flera hundra tusen som tydligen tycks ge många politiker huvudvärk och bekymmer. Och vi - problemet alltså- vi är av kött och blod och kan man tänka sig, att även vi har känslor. 

Och om Ni politiker inte har förstått det, så är även den fattigaste pensionär med och betalar era höga löner. Och visst ja, ni fick ju några tusen i påökt också. Även det ska vi andra vara med att betala, som grannen till exempel,  som fick 37 kr i pensionshöjning. Hon har dock dyrt och heligt lova att förvalta pengarna väl. 


Men nu kära politiker, snart kan sötebrödsdagarna vara till ända för några av er. Ni har alltför länge osynliggjort Sveriges ryggrad, de som byggt det här landet och ni ska definitivt sluta kalla svenska pensionärer för ett problem. Det är ovärdigt! 
Nu har en stor grupp pensionärer bildat ett parti. Det såg sitt ljus den 30 januari i år. Gruppen har vuxit fort, och frustrationen bland dess medlemmar är minst sagt påtaglig. Och de etablerade partierna, som ondgjort sig över problemens existens, det vill säga pensionärerna, kan definitivt inte längre räkna med deras självklara röster i kommande val. 

Greta Thorén

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Insändare

Insändare: Högre skatt för sjukpensionärer

Insändare

Insändare: Tack Greta för att du kan och orkar

Insändare

Insändare: Boktips till alla som känner sig lurade

Insändare

Insändare: Båtskatt kan betala för kostnaderna

Insändare

Insändare: Färre resenärer på bussarna till Lindö