Fortsätt att tipsa oss – säg vad vi gör bra och dåligt

"Extremt bra lokalblaska", "tårarna rann när jag läste", "ni öser ju ur er grejer", "oj vilken lyxig IFK-bevakning", "borra ännu djupare!"

Norrköping 9 oktober 2021 09:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Starten på den här krönikan är några av alla de omdömen och kommentarer jag fångat upp från er läsare den senaste tiden. Jag älskar ert engagemang och er feedback. Utan er är vi ingenting. Nu när samhället öppnar upp får jag också chansen att möta allt fler av er på riktigt. Mina senaste veckor har innehållit allt från möten med Hagagymnasiets samhällselever till inspirerande företagsträffar där jag har fått med mig en hel del tips och tankar. 

”Vi lovar att vara din guide på de lokala arenorna dygnet runt, året om. Vi kommer att granska, informera, underhålla och vara läsarnas ögon och öron. Både i maktens gömda korridorer och kanske hemma hos dig vid köksbordet. Högt och lågt, till nytta och nöje.”

Ja, så lät min och redaktionens programförklaring i mars – vårt läsarlöfte. Ungefär ett halvår har gått och det är spännande att titta lite i backspegeln. Ett läsarlöfte blir först värt någonting när man återkopplar och ser vad vi levererar.

Att göra en levande nyhetsbevakning som engagerar många handlar väldigt mycket om att vara ute. Att träffa folk – något vi prioriterar. Vi har minglat vid öppningen av krogarna i stan, följt med på nattvandring under Kulturnatten och hårdbevakat idrottsfesterna i stan som har avlöst varandra. 

Avslöjanden, granskningar och resonerade fördjupningar är andra delar av vår bevakning. Viktig journalistik inte minst för demokratin. I veckan ströks vikten av det dessutom under av att journalister på området tilldelades Nobels fredspris, Maria Ressa och Dmitrij Muratov. Båda har ägnat sina liv åt att skydda den demokratiskt nödvändiga yttrandefriheten.

Under hösten har vi bland annat satt fokus på droger i Norrköping, demensvårdens minst sagt tveksamma kvalité, problemen inom en LSS-verksamhet och elsparkcyklarnas utbredning. 

Vi har också bjudit på läsning kring vad som byggs – och planeras att byggas – i vår region, både för privatpersoner och näringslivets satsningar. Det är ämnen ni läsare inte tycks få nog av. Möjligheten till tusentals nya arbetstillfällen, nya spännande arbetsgivare och inte minst nya platser att skaffa drömboendet på.

I höst kommer nya satsningar. En ny kultur- och nöjesredaktion installeras på NT. Under ledning av kulturchef Erik Jersenius är vårt mål att även här flytta fram våra positioner och låta dig träffa ännu fler människor med fokus på nöjes- och kulturlivet. Ett tips för dig som älskar kultur- och nöje är vårt öppenhjärtiga möte med teaterchefen Nils Poletti. Lyssna en hel timme i podden Willner & Lagerqvist och läs dagens artikel med Nils Poletti i fokus.

Allt ovan nämnda exempel är vad du ska förvänta dig av Norrköpings Tidningar varje dag. Vi ska granska, informera och underhålla dig. Vi ska förklara vad som händer – och varför det sker. Vi ska förmedla känslor.

Förutom läsarlöftet arbetar vi som redaktion också med jämställdheten i vår bevakning. Det vet ni som läser oss regelbundet. Vårt mål är 50/50. Lika många män som kvinnor. Där är vi inte riktigt ännu, men vårt fokus på jämställdheten har gjort avtryck. Som ett litet stickprov kollade vi nyligen hur det stod till med jämställdheten i NT:s spalter under en hel nyhetsvecka. Totalt hade vi 111 män och 82 kvinnor (57,5 procent män). Vi lovar att fortsätta den resan i hela vår bevakning. Målet är glasklart.

 

 

 

 


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Fotovinnare sätter ljuset på det som sällan syns

Hon är teaterns egen "Amelie" - "Jag har alltid haft lusten att stå på scenen!"

Oväntat amerikanskt besök av Catwolf

Norrköping drar sitt strå till stacken för Climate Live

Konsten både förenar och skiljer dem båda

Visa fler