Ett år har gått och vad händer?

Så kom då Länsstyrelsens beslut som alla önskat, hasselsnoken ska flyttas och arbetet med förbifart Söderköping kan återupptas.

Utvecklingen av området Takmossen i Ringarum har avbrutits på grund av dåliga markförhållanden. Något ortsbefolkningen påpekade för länge sedan.

Utvecklingen av området Takmossen i Ringarum har avbrutits på grund av dåliga markförhållanden. Något ortsbefolkningen påpekade för länge sedan.

Foto: Patrik Selsfors

Insändare2021-06-22 08:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den 5 juni 2020 hade Nybyggarpartiet i Valdemarsvik en insändare under rubriken Valdemarsviks kommun i av- eller utveckling?.

Vi skrev om kommunens arbete om detaljplaner och infrastruktur. 

Då som nu, går arbetet med dessa frågor alldeles för långsamt, även fast frågan är prioriterad. Bland annat nämnde vi Ringarum i texten i och med dess närhet till Norrköping. Vi hänvisade också till Visionen 2025 som anslogs 2012 på kommunfullmäktige.

"Kommunen har beslutat att framför allt Ringarum ska prioriteras för att vara förberedd när Söderköpings förbifart öppnas. Tyvärr verkar denna prioritering vara lagd åt sidan av för oss okänd anledning. Allt finns i Vision 2025 för att göra hela kommunen mer attraktiv.  "

Ett år har nu gått sedan vår förra insändare publicerades, och det enda som egentligen kommit fram i denna viktiga fråga, är att det tänkta området Takmossen i Ringarum avbrutits för utveckling på grund av dåliga markförhållanden. 

Något ortsbefolkningen påpekade redan från början när området nämndes för första gången i dessa sammanhang för mycket länge sedan. 

Nybyggarpartiet konstaterar att majoriteten/minoriteten har misslyckats i frågan.

För att bibehålla en god kommunal välfärd och möjliggöra en ökad inflyttning krävs nu krafttag för att kommunen ska hinna stå rustad för framtiden.