Star Trek-förening bildad i Norrköping

De vet det mesta om Star Trek-kulturen. Nu har de startat en egen förening i Norrköping.

16 maj 2014 09:33

Trekkers i Östra Sverige heter föreningen. Den förkortas TÖS och är öppen för alla östgötar, men de flesta kommer från Norrköping. Ja, faktiskt finns en medlem i Oskarshamn i Småland bortåt 20 mil söderut efter E22:an. Men denne medlem deltog inte vid träffen i samlingslokalen Hatten på Skolgatan i lördags, när medlemmarna träffades för att spela brädspel på Star Trek-tema.

Bra vision om framtiden

– Föreningen har 15 medlemmar, men den har bara funnits i en månad, säger Anders Landby.

Han har träffat ett par stjärnor från Star Trek, och hoppas få möta George Takei, en japan som räknas till en av de stora. Star Trek-stjärnorna finns avbildade på Anders Landbys t-shirt.

– Star Trek har en bra vision om framtiden, med moral, jämlikhet och rättvisa, säger Jennifer Hamrer som förklaring till varför Star Trek är så fascinerande.

12 spelfilmer

Gene Roddenberry skapade Star Trek. 1966 visades första av hittills sex teveserier. Det har också gjorts 12 spelfilmer och skrivits romaner i hundratal om Star Trek – en framtidsvision där mänskligheten övervinner sjukdomar, rasism, intolerans, fattigdom, krig och orättvisor.

Dennis Copic säger:

– Star Trek vill visa en vision om att vi alla kan enas och förenas med varandra.

Han och de andra i föreningen hoppas kunna få en egen föreningslokal. Också det en viktig framtidsvision att sträva efter!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Johansson