Storsatsning med äventyrsgolf i Folkparken

Banan får ett Norrköpingstema. – Vi går all in, säger KFUM:s ordförande.

20 februari 2014 15:58

Avtalet med kommunen är påskrivet och klart. Nu gör KFUM Norrköping en storsatsning på sin verksamhet i Folkparken där den nya äventyrsgolfen blir huvudnumret. Föreningen satsar 1,5 miljoner kronor av sina egna pengar.

Redan i april månad 2013 lämnade KFUM in en visionsplan till kultur och fritid där man förklarade att man ville fortsätta att driva minigolfen i Folkparken. Tanken var också, beskrev KFUM, att hotta den gamla minigolfbanan till en modernare äventyrsvariant.

Trots visionen gick det hela till upphandling. En upphandling som KFUM så småningom vann och nu har föreningen skrivit ett tioårsavtal med kommunen.

– Långsiktigheten är väldigt viktig för oss, säger KFUM:s ordförande Janne Eberhard. I och med det här långa avtalet känner vi att vi kan satsa för fullt. Avtalet förpliktigar. Vi går ”all in” och vårt årsmöte har också godkänt att vi själva satsar 1,5 miljoner kronor på verksamheten i Folkparken. Det känns mycket bra att vi får den här möjligheten.

Nu kommer den gamla minigolfbanan att monteras ned och ersättas av en ny, äventyrligare, som får Norrköping som ett genomgående tema. Bland annat är tanken att ett vattendrag genom hela banan ska illustrera Strömmen. Dessutom ska andra lokala landmärken finnas med längs banan.

– Ett Norrköping i miniatyr, säger Janne Eberhard. Vi har en hel del idéer. Vi får ser var vi landar. Förhoppningsvis kan den nya banan stå klar i början av juni månad.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gunnar Hagberg