Norrköpingstjejen tvingas sluta

22 år ung tvingas Tilda Heimersson ge upp fotbollskarriären.

18 februari 2014 09:14

– Tråkigt, men jag var förberedd på det, säger hon till Corren.

LFC-mittfältaren har några år av grymt skadeelände bakom sig. Inga allsvenska matcher vare sig 2011, 2012 eller 2013. När hon nyligen var på läkarbesök för att undersöka det sargade vänsterknäet var domen tydlig.

Det blir ingen mer fotboll.

– Läkarna sa att "vill du inte ha en knäprotes när du är 45 ska du inte ställa dig på en fotbollsplan igen". Så det är kanske bäst att låta bli. Jag har väl inte helt gett upp hoppet om det i framtiden skulle bli mycket bättre i knäet, men bara att erkänna att det är tveksamt, säger Tilda Heimersson.

Hur känner du inför det?

– Tråkigt, förstås. Men jag var förberedd på det och på något sätt kändes det rätt skönt att höra. Att få veta. Jag har fortfarande smärta i knäet och kan få ont bara av att sova.

Efter korsbandsskadan för tre år sedan förstod talangen, som debuterat i A-landslaget, att vägen tillbaka till fotbollsplanen skulle vara lång. Men inte i sina hemskaste mardrömmar kunde hon tänka sig att den skulle vara så krokig.

Sedan dess har hon tvingats till fyra större ingrepp och en så kallad titthålsoperation på grund av diverse komplikationer.

– Det är tufft att se när de andra spelar och jag inte kan vara med. Men nu känns det ändå rätt okej. Jag har fullt upp med både jobb och studier, säger hon.

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten