Det spökar på Stenkullens Värdshus

På Stenkullens Värdshus spökar det. Anden efter en lång mörkklädd man vandrar runt i huset och ser till gästerna.

14 juli 2007 01:07
I huset som byggdes år 1858 bor också andar efter en kvinna och hennes två barn, den senaste husägaren och ett antal bröllopsgäster som hunden Kia skäller på ibland.

 

Maria Svensson som driver värdshuset berättar att gäster som inte känner varandra har kommit till henne vid helt olika tidpunkter och berättat samma historia.

 

-Det är en lång mörkklädd man som går in i ett av våra rum. Han kommer ut från ena väggen och går igenom rummet som om han tittade till gästerna och sedan går han vidare, säger Maria Svensson.

 

Byggdes 1858
Marias familj har haft gården i sin ägo sedan 1957. Huset byggdes år 1858 och redan när familjen kom till gården kände de att de inte var helt ensamma.

 

- Min far var väldigt medial av sig och vi har alltid känt att det är någon här, säger Maria Svensson.

 

Maria har själv aldrig sett mannen men hon känner närvaron av sin döde far som också finns kvar i huset.

 

- Min pappa finns fortfarande med mig och hjälper mig med saker. Om jag till exempel letar efter ett viktigt papper så kan han hjälpa mig att hitta det och om det är något som jag borde göra på gården så kan han störa mig i mina drömmar tills jag har ordnat saken, säger Maria Svensson.

 

Hur hjälper han dig att hitta saker?

 

Fler andar rörde sig
- Först och främst vill jag inte fråga pappa utan jag försöker att hitta sakerna själv. Men om jag har letat länge så kan jag ibland högt säga åt pappa att jag behöver hans hjälp och sedan hittar jag alltid det jag letar efter, säger Maria Svensson.

 

Stor medial aktivitet
Ett medium har tidigare besökt Stenkullens Värdshus och hon såg mannen och flera andar som rörde sig i huset. Enligt mediumet pågår det en stor aktivitet av andar i matsalsrummet.

 

- Mediumet kände av en kvinna med två barn och att den långa mörkklädda mannen var lycklig och dansade. Vi misstänker att det var bröllop och att många av andarna är bröllopsgäster eftersom det tidigare brukade arrangeras bröllop i huset, säger Maria Svensson.

 

Hunden Kia reagerar
Tror du på mediumet?

 

-Jag tror att man ska vara försiktig med att tro på alla medium men den här kvinnan var väldigt trovärdig och vår hund Kia brukar reagera på just det rummet. Hon ställer sig ibland och tittar på någonting som vi inte kan se och ibland skäller hon på något, säger Maria Svensson och klappar den stora sankt bernardshunden Kia som ivrigt viftar på svansen.

 

Blir du aldrig rädd?

 

- Många frågar mig om det men jag har faktiskt aldrig känt mig rädd i det här huset. Jag har bott här i hela mitt liv och jag är så van vid att det finns något mer än det vi kan se att jag inte ens tänker på det, säger Maria Svensson.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!