Skallade och sparkade polis i bröstet

Det blev tumult på krogen när polis skulle kontrollera en 17-årig anhängare till mc-gänget Hells Angels.

9 januari 2014 10:46

17-åringen åtalas nu för att sparkat en kvinnlig polis i bröstet, skallat henne och dessutom dödshotat tre poliser.

Bråket uppstod vid 03-tiden på morgonen den 3 november, i samband med att krogen K7 på Kristinagatan skulle stänga. En patrull med tre poliser hade stannat till för att göra en rutinkontroll. Inne i lokalen sågs en ung man iförd en mössa med den tryckta texten "support 81". Siffrorna står för HA, en förkortning för Hells Angels. Inne på krogen fanns enligt polisen också andra personer med kopplingar till mc-gänget. Polisen misstänkte att ynglingen med mössan var under 18 år och inte hade rätt att vistas på krogen. Han ombads därför följa med för en ålderskontroll. Och då blev det bråk.

Ynglingen, som mycket riktigt bara var 17 år, satte sig till kraftigt motvärn och började skrika skällsord mot poliserna. Under tumultet fick en kvinnlig polis en spark i bröstet, hon blev också skallad. 17-åringens kamrater reagerade starkt på händelsen.Poliserna beskriver stämningen som "väldigt hotfull" och "väldigt hätsk", det stannade dock därvid.

Den angripna polisen fick näsblod och senare konstaterades också att hon fått en hjärnskakning. Åklagaren yrkar att den omyndige 17-åringen och hans föräldrar solidariskt ska betala det begärda skadeståndet på 7 600 kronor.

17-åringen förnekar brott. Han säger sig inte ha uttalat några dödshot och nekar till att ha sparkat eller skallat någon. 17-åringen medger att det uppstod ett tumult, men hävdar att han bara handlat i självförsvar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!