AIK-fans vandaliserade och stal

12 juli 2007 22:21
AIK supportrar misstänks ha vandaliserat toaletter vid OKQ8-macken vid Klinga i samband med att två supporterbussar passerade genom länet på väg mot AIK:s bortamatch mot Elfsborg.

 

Två bussar med sammanlagt ett 60-tal AIK-fans stannade på macken under torsdagseftermiddagen. Vid mackbesöket har någon eller några ur gruppen vandaliserat mackens toaletter och stulit drickabackar från butiken. Polis kallades till platsen, men det visade sig då att en av bussarna redan hunnit iväg, medan den andra fanns kvar på platsen. Den kvarvarande bussen genomsöktes av polis och samtliga ombord filmades, för att man ska kunna identifiera eventuella gärningsmän vid ett senare tillfälle. De stulna drickabackarna återfanns inte i bussen, enligt polisen.

 

- Vi pratade med de ansvariga i bussen och det troligaste är väl att gärningsmännen befann sig i den andra bussen, som redan åkt, säger Mariana Persson, länsvakthavande polisbefäl.

 

Under kvällen mötte AIK Elfsborg i Borås och Östgötapolisen informerade under eftermiddagen olika rastplatser och matställen i länet om att fansen väntades ta samma väg tillbaka efter matchen.

 

-Uppgifter har lämnats att de tänker stanna till och äta i Jönköping. Vi håller kontinuerligt kontakten med polisen i andra län och kommer ha patrullerande poliser vid E4:an. Troligen passerar de förbi här någon gång efter 23:00, sa länsvakthavande Per-Åke Olsson till NT på kvällen.

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
NT