Nytt publikrekord på nyårspromenad

Sju plusgrader och inte en snöflinga i luften. Som väntat gick Norrköpingsborna man ur huse för att lysas upp av läskedrycken Loranga och facklor.

31 december 2013 17:21

Fast särskilt många lyste inte i den mörka kvällen. Eftersom ingen sponsor anmält sig detta nyår, fick lagret av facklor från i fjol duga.

Här syntes veteraner som promenerat genom Norrköpings industrilandskap i femton år, och nykomlingar som tyckte allt var mycket vackert.

Passande läsk

Lite rått kändes det i kvällen, trots värmerekord. Och över tvåtusen besökare hittade till stadsmuseet där läskedrycken Loranga – som länge tillverkades i Norrköping – kändes mer passande än glöggen som bjöds hos grannen Arbetets museum.

Det var här vid Kårtrappan som mobilkamerorna blixtrade i kapp med de jättelika ljuskronorna som för första gången hängts upp i gränden.

Många små löften

Campusbron dignade under tyngden av Norrköpingsborna som till tonerna av "jingle bells" leddes in till färgspelet över Strömmens vatten. Änderna dansade i Lekvattnet och framme i Strömparken dansade elever från De Geergymnasiet.

Innan Göteborgs fyrverkerifabrik sköt iväg kommunens nyårshälsning, introducerad av "borgmästaren" Eva Andersson.

Men först att ta ton var bloggaren och sångaren Lotta Källström. Hon eldade massorna som en blond Moa och föreslog: varför inte avge små löften varje dag, för att slippa bli besviken?

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!