Botrygg ligger lågt med nästa års hyror

Botryggs hyresgäster i Norrköping har fått julklappen i förskott av sin fastighetsägare Michael Cocozza som nöjer sig med en hyreshöjning på 0,9 procent inför 2014.

6 december 2013 14:05

Avtalet har precis blivit klart mellan Botrygg AB och Hyresgästföreningen. Nivån stannar på 0,9 procent samtidigt som andra fastighetsägare i landet har begärt i snitt 2,78 procent höjning.

– Det här känns riktigt trevligt, säger Monika Avenhammar, som har en lägenhet hos Botrygg i Norrköping. Vi tycker Cocozza sköter det här utmärkt.

Hyresgästföreningen är också glad över att Michael Cocozza tar ansvar för sina hyresgäster och arbetar för att hyresrätten ska få de förutsättningar som behövs för att vara en konkurrenskraftig boendeform.

– Hyresvärdarna har ett mycket gynnsamt läge inför årets hyresförhandlingar som ger dem stora möjligheter att både ta ett samhällsekonomiskt ansvar och skapa bättre ekonomiska förutsättningar för sina kunder som är landets tre miljoner hyresgäster, säger Barbro Engman, förbundsordförande.

Tillsammans med Michael Cocozza har hon den här veckan skrivit en större debattartikel där de gemensamt förklarar att bostadsföretagens kostnadsökningar inte alls ligger i nivå med de krav på hyreshöjningar som kommer från andra fastighetsägare.

– Jag har fått många jättepositiva reaktioner från mina kunder när avtalet blev klart som det första i landet, säger Michael Cocozza, Vd Botrygg. Men det betraktas inte som okej att konkurrera så här i min bransch så jag förstår ju att andra fastighetsägare diskuterar detta, men det stör mig inte. Visst har en del taxor gått upp de senaste åren men det har ju kompenserats av sänkta räntor.

Michael Cocozza förklarar att han vill öka Botryggs marknadsandel och just nu bygger man 130 nya lägenheter i Norra Promenaden i Norrköping.

Botrygg AB

BoTrygg har totalt ca 2000 lägenheter i Linköping, Norrköping, Stockholm, Göteborg och Malmö. Botrygg har både hyresrätter och bostadsrätter och producerar ca 300 nya lägenheter per år i egen regi. Företaget har ca 200 anställda och omsätter 600 miljoner kronor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!