Rånare stal hund från ungt par

Rånarna stormade in i bostaden, misshandlade och rånade paret.

-De tog till och med deras hund.

2 december 2013 05:34

Larmet om händelsen kom in till polisen klockan 01.43 under natten mot måndagen.

-Det är två sambos, en man och en kvinna, som ligger och sover då mannen vaknar av att någon krossar rutan till altandörren i lägenheten, säger William Ring, stationsbefäl i Motala.

Mannen ska då ha rusat ut till vardagsrummet för att undersöka saken, varvid han möttes av tre till fyra personer.

-Han blir då slagen och sparkad, och även skuren med något så att han börjar blöda mycket kraftigt från ena axeln. Han säger sig inte ha sett någon kniv, men han var nog så fylld av adrenalin att han inte var helt med på vad som hände.

Även kvinnan ska ha blivit misshandlad av personerna.

-De rusar in i sovrummet och slår henne i huvudet. Sedan frågar de eftr värdesaker, och får bland annat med sig någon plånbok och parets bilnycklar. De tar till och med med sig hunden, säger William Ring.

När polisen kom fram till platsen hade rånarna försvunnit, och trots att man hade flera patruller som sökte i området hade man tidigt på måndagsmorgonen inte hittat några spår efter dem.

-Vi har goda förhoppningar om att kunna lösa det här, men jag vill inte gå in på några detaljer om vad som framkommit i förhören.

Mannen och kvinnan, som är i 20-åldern, ska inte vara kända av polisen sedan tidigare.

-Det är ingen form av kriminell uppgörelse eller något sådant. Inte alls, säger William Ring.

Båda två fördes till Universitetssjukhuset i Linköping för kontroll och behandling efter framat, men skadeläget ska inte vara särskilt allvarligt för någon av dem.

-Bostaden är avspärrad, och vi kommer att arbeta vidare med ärendet under dagen. Då ska vi bland annat höra målsägarna igen, och genomföra en teknisk undersökning, säger William Ring.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!