Helikopter söker efter försvunnen 86-åring

Nu intensifieras sökandet efter den äldre man som försvann från Vrinnevisjukhuset på lördagen.

26 maj 2013 12:39

Polisen har startat en räddningsaktion i större skala för att hitta 86-åringen. Hemvärnet har kallats in, liksom organisationen Missing People. Polisen söker med hundar, och en helikopter har flugits ned från Stockholm och söker i området.

I första hand utgår polisen från att 86-åringen finns i Vrinneviskogen.

– Vi fokuserar på Vrinneviskogen även om han förstås kan vara på annan plats också. Men vi tror att han ville gå från sjukhuset och hem till bostaden på Timmermansgatan, så det är i det området vi letar till att börja med, säger Magnus Holmström, stationsbefäl vid polisen i Norrköping.

Mannen ska enligt polisen inte vara dement, men kan tidvis tappa minnet och därmed bli förvirrad.

På Östgötapolisens webbsida går man nu ut med en efterlysning och ber allmänheten om hjälp: "Mannen är 86 år gammal, har glasögon och är troligen iklädd en beige rutig tröja, grå byxor och boots. Mannens ena öra är delvis amputerat." Polisen tar emot tips och iakttagelser på telefonnummer 114 14.

Mannen anmäldes försvunnen från sjukhuset vid 18-tiden på lördagen och eftersöktes av polispatruller och sjukhuspersonal under kvällen. Sökningarna återupptogs på morgonen efter att ha legat nere under de mörka timmarna.

– Allt är lugnt i övrigt i vårt område, som tur är, så vi kan satsa våra resurser på sökandet, säger Magnus Holmström.

Under förmiddagen pågick orienteringstävlingen Peking-duon i området. Arrangerande klubben Matteus SI hade fått information av polisen om sökinsatsen och informerade i sin tur deltagarna innan tävlingen började.

– Vi berättade varför polisen var här och uppmanade alla att rapportera om de såg en äldre man som passade in på beskrivningen, säger Peter Berggren i tävlingsledningen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johan Ekfeldt