Joge startar för att hedra sin vän

I helgen gör Jimmy Joge comeback som rallyförare.

 

14 maj 2013 15:36

I en Volvo Amazon från 1965 ska han hylla sin bortgångne vän.

För första gången arrangeras Kent Stighs minnestävling i samband med lördagens motordag i Igelfors.

Den senaste månaden har tävlingsledaren Anders Bengtsson, säkerhetschefen Janne Nilsson och Krister Hernström jobbat varje kväll med att planera för veteranrallyt.

– Det är lika mycket jobb med en liten, som för vilken större tävling som helst innan. Från början hade vi satt ett tak på tolv bilar men genom vänner har tävlingen spridit sig, så vi stannade vid 18. Det har ringt flera som vi tvingats tacka nej till, säger Anders Bengtsson.

En timme före lunchtid kommer ljudet från ett antal veteran-Volvo blandas med tvåtaktsputtret från Saabar och mullret från Ford Falcon och Starline. Rallyt kommer gå på en parallell väg mellan Lotorp och Igelfors.

– Det kommer gå fort. Legendariske Björn "Nalle" Johansson är anmäld och så kommer Jimmy Joge att köra, säger Krister Hernström som äger Kent Stighs Amazon tillsammans med Ingvar Eklöv.

Jimmy Joge gör en snabb comeback, han bestämde sig för att sluta för några veckor sedan, och får styra den stadiga skönheten från 1965 med en B 18 Sport på 150 hästkrafter under den röda motorhuven.

– Det kommer bli speciellt att köra Kents gamla bil. Det var några år sedan jag körde den på en sprinttävling, säger Jimmy Joge.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!