SD-politiker var medlem i nazistparti

Styrelsesuppleanten var medlem i NSF en kort period under 2002.

29 april 2013 20:38

Martin Björkert, 28, suppleant i Sverigedemokraternas styrelse i Norrköping, var under en kortare period 2002 medlem i nazistiska partiet Nationalsocialistisk Front (NSF).

I tidningen Expo, som uppmärksammat hans medlemskap i NSF förnekar han medlemskapet – men när NT får tag på honom på måndagskvällen lägger han korten på bordet och är djupt ångerfull.

– Det stämmer faktiskt att jag var medlem. Tyvärr...

Han förklarar hur han blev medlem i NSF, som sedan blev Svenskarnas Parti – ett parti som anser att mångkultur leder svenska samhället i fördärv och att icke-svenskar inte ska tillåtas ha maktpositioner i svenska samhället:

– En flickvän då hade kontakter med NSF. Jag blev medlem, men gick sedan ur. Jag var 16 år och det var mycket grupptryck. Det var ett snedsteg i ungdomen.

Lokala partiledningen har varit i kontakt med honom efter artikeln i Expo:

– Den säger att de vet vad jag står för, och det stämmer absolut inte med några nazistiska värderingar. Nu skäms jag fruktansvärt och är stämplad för livet, säger han.

Ska du fortsätta som SD-politiker?

– Mitt mål har aldrig varit att bli politiker, det är inget jag strävar efter. Jag har inte landat än, säger han efter att uppmärksamheten i Expo skakat om honom.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Johansson