Man utslängd ur bil - gripna kopplas till Hells Angels

Båda gripna männen har kopplingar till kriminella mc-gänget Hells Angels.

26 april 2013 09:52

Två män med kopplingar till mc-gänget Hells Angels är misstänkta för att ha kidnappat en företagare från Linköping i syfte att pressa honom på pengar. Bägge männen sitter nu frihetsberövade.

Vid lunchtid den 11 april fick polisen ett larm om att en 31-årig man kastats ut från en bil på Haningeleden i Linköping. Bilen höll vi tillfället en hastighet av cirka 65 kilometer i timmen. 31-åringen, som ska driva ett företag i Linköpingstrakten, undkom oskadd.

– Det är tur att han inte skadades allvarligt eller blev överkörd av efterföljande bilar, säger kammaråklagare Helene Gestrin.

Oklara omständigheter

Åklagaren vill av utredningsskäl inte säga om mannen kastades ut ur bilen eller om han själv valde att slänga sig ut för att fly från sina kidnappare.

– De misstänkta är inte ordentligt hörda ännu. Jag vill inte gå in på de detaljerna just nu, säger Helene Gestrin.

"Stora pengar"

Redan samma dag grep polisen en 45-årig man i Lysekil i Bohuslän. Mannen ska enligt åklagaren ha varit med när den 31-årige företagaren tvingades in i bilen. 45-åringen ska även tidigare – under hösten 2012 – ha pressat företagaren på pengar.

– Det handlar om stora pengar, säger Helene Gestrin, som dock inte vill uppge vilka summor det rör sig om.

45-åringen sitter sedan en tid häktad som misstänkt för grovt olaga hot, olaga frihetsberövande samt två fall av utpressning. 

Hittade vapen

På torsdagsmorgonen slog piketpolis till mot en bostad i Vänersborg. En 25-årig man, som misstänks ha deltagit i kidnappningen av företagaren, greps.

I samband med gripandet hittade polisen ett skarpladdat skjutvapen. Enligt Helene Gestrin är mannen misstänkt för grovt vapenbrott och människorov, som är den juridiska termen för kidnappning. 25-åringen kommer att ställas inför häktningsdomaren senare under fredagen.

Nekar 

Både 45-åringen och 25-åringen nekar till brott. Enligt flera källor till Corren har männen kopplingar till mc-gänget Hells Angels och dess supportergrupp Red & White Crew. Helene Gestrin nöjer sig med att säga att männen har samröre med den grova organiserade brottsligheten.

– Det är polismyndighetens policy att inte nämna namnen på gängen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!