78-åring åtalas efter dödsolycka

I augusti omkom en 22-årig motorcyklist i en kollision med en personbil. Bilisten, en 78-årig kvinna, har nu åtalats för vållande till annans död.

6 november 2012 11:22

Kollisionen inträffade på eftermiddagen den 2 augusti på Östermalmsvägen. 78-åringen körde ut från en parkeringsplats, i samma veva kom en motorcyklist från vänster. Motorcykeln körde in i personbilens sida och föraren omkom.

Den åtalade kvinnan uppger att hon stannade till på utfarten och såg sig om åt båda hållen. Hon såg inget annat fordon i sin omedelbara närhet och svängde då ut vänster på Östermalmsgatan. Personbilen hann inte över till det motsatta körfältet innan motorcykeln körde in i fordonets vänstra sida.

Missade väjningsplikt
Enligt åtalet var olyckan en följd av att 78-åringen inte iakttagit sin väjningsplikt mot trafikanter på Östermalmsvägen. Den åtalade anser dock att hon inte begått något fel eftersom det var mc:n som körde på hennes bil.

Hög hastighet
Motorcyklisten hade strax före kollisionen kört om en bilist som stannat till för att göra en vänstersväng.

Enligt ett vittne verkade det som om 78-åringen såg bilen, men inte motorcykeln. Ett annat vittne uppger att bilisten körde ut på Östermalmsvägen i samma veva som hon tittade åt vänster.

Flera vittnen hörde i samband med omkörningen att motorcyklisten gjorde ett kraftigt gaspådrag. Vittnen uppfattade också motorcykelns hastighet som hög.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ingemar Norgren