Jansson: "Vi gjorde vad vi kunde"

Sista heatet avgjorde. Vargarna föll tungt borta mot Vetlanda, det kostade elitseriekontraktet eftersom Valsarna vann hemma mot Dackarna.

- Det har inte gått vår väg den här säsongen, sa Vargarnas lagledare Peter Jansson.

21 augusti 2012 22:55

Bottenstriden i elitserien blev dramatisk. Valsarna som låg sist inför sista omgången vann hemma mot Dackarna, 48-41. En dubbelseger i sista heatet av bröderna Grigory och Artem Laguta såg till att även bonuspoängen gick till Valsarna som nådde elva poäng.

Några minuter senare vann Västerviks duo Chris Harris och Tomasz Jedrzejak dubbelt i sista heatet mot Piraterna. Västervik såg också till att vinna matchen, 48-42, och bonuspoängen, Västervik tog 13 poäng.

"Gjorde vad vi kunde"

Vargarna hade behövt att vinna sista heatet i Vetlanda för att klara oavgjort i matchen, det hade räckt för nytt kontrakt. Men inte ens formstarke Nicki Pedersen räckte mot hemmaduon. Vargarna stannade på tio poäng.

- Vi gjorde vad vi kunde, sade Vargarnas lagledare Peter Jansson. Nu räckte inte det, det känns tungt.

- Om jag ska försöka sammanfatta säsongen är det första jag tänker på Lee Richardsons dödskrasch. Sen slutade Adam Shields och vi blev inte alls så starka på hemmaplan som vi hoppats, fortsatte han.

Oklart om elitserieplats

Frågan är ändå öppen om vilket lag som kör i elitserien nästa år, på grund av Valsarnas ekonomi.

- Vi kommer inte att klara elitlicensen, sade Valsarnas ordförande Lennart Andersson direkt efter matchen. Men vi ska kunna få en rekonstruktion som Västervik fick. Vi kommer att fortsätta jobba med ekonomin efter säsongen och bland annat finns en stödgala på motorbanan inplanerad.

Huruvida Vargarna skulle vara intresserade av att få en elitserieplats om Valsarna tvångsdegraderas kunde inte Peter Jansson svara på.

- Det är en styrelsefråga, jag sköter inte ekonomin. Men frågan är om det är ekonomiskt försvarbart att åka i elitserien längre. Dessutom har vi drabbats hårt av lag som kört med förare de inte har råd att betala. Lejonen snuvade oss på ett SM-guld och Valsarna tog sig förbi oss den här säsongen, avslutade han.

Matchen mellan Indianerna och Hammarby vann hemmalaget 68-22 sedan Hammarby lämnat sina tre bästa förare hemma.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sune Eklöf/TT