Upp till bevis för IFK Norrköping

Tränaren Janne Andersson ställs nu mot Sixten Boströms Örebro som kommer till Nya Parken som tabelljumbo. Mot ÖSK kommer en chans att åter igen ta tre poäng och tvätta bort den försmädliga 1-4-förlusten senast mot Syrianska.

12 maj 2012 10:08

IFK är ute efter en snabb revansch på den svaga hemmainsatsen mot Syrianska (1–4).

– Man ska varken förstora eller förminska den insatsen. Vår första halvlek var jättebra, men den andra direkt dålig. Man får inte bli förblindad av det, säger IFK-tränaren Janne Andersson hemlighetsfullt inför ÖSK-matchen.

 

Alla spelare utan ljumskskadade Armin Tankovic och Joonas Tamm (just återkommen i träning) är spelbara mot jumbon Örebro SK.

Det innebär att såväl Christopher Telo och James Frempong är redo för spel igen. Janne är nöjd med lagets sjätteplats efter åtta matcher.

– Delar man upp matcherna på 16 halvlekar har de flesta varit bra. Senast hade vi inte mental uthållighet. Vi ska tillbaka till det konsekventa spelet med tålamod och aggressivitet som varit framgångsrikt för oss, säger Janne Andersson.

 

Hos jumbolaget Örebro SK blåser det iskalla vårvindar. Det ropas om tränare Sixten Boströms avgång.

– De har ändrat från 4-3-3 till 4-4-2, sånt man gör när det går tungt. Men alla matcher är lika svåra och ovissa på förhand. Skillnaden med att möta ett bottenlag är att de kan ha sämre självförtroende, men plötsligt stämmer det för dem. Det såg vi mot Syrianska, säger Andersson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Andersson