"Man får prova sig fram"

Kvinnan som utförde Camillas behandling tror att kanske en på tusen får problem efter laser.

12 maj 2012 08:52

- Jag vet inte hur många behandlingar jag gör men kanske två till tre på 2 000 får en biverkning.

På hemsidan till hennes salong sägs IPL (intensive pulse light) vara en smärtfri och säker metod. På hennes facebook-sida kan man se många lyckade före- och efterbilder på tatueringar. Om riskerna skrivs inget, men kunden uppmanas att komma in på salongen för mer information.

- Jag varnar alltid för risker redan från början, säger ägaren.

Att den som arbetar med laser behöver utbildning tror hon visst men säger samtidigt att laser inte är så farligt i en vuxen persons händer. Själv hänvisar hon till sitt certifikat från Svenska lasermedicinska sällskapet.

- Jag tror att det är med laser som med allt. Det kommer nya metoder och man får prova sig fram. Jag älskar jobbet när efter-bilderna blir bra.

- Det är inte ofta - men om det skulle bli lite för djupt - blir man mycket ledsen själv när man som jag inte vill göra någon något ont, inte ens en myra.

Salongsinnehavaren anser att kvinnan som vi kallar för Camilla delvis får skylla sig själv som fått problem.

- Hon borde kommit tidigare och visat mig såret.

Vad tycker du om att reglerna nu förväntas skärpas för din bransch?

- Jag tycker att allt som gör det bättre för kunden är bra.

Varning från SSM

"Vissa utövare hävdar att deras lampor är säkra och inte kan orsaka skador. Detta stämmer inte - behandlingar som har en effekt kan också ge bieffekter", skriver Strålsäkerhetsmyndigheten och fortsätter "Det finns inga lasrar i klass 3B och klass 4- eller IPL:er som är ofarliga".

Källa: Strålsäkerhetsmyndigheten

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jenny N Grentzelius