65 öre högre landstingsskatt föreslås

Majoriteten i landstinget föreslår att landstingsskatten höjs med 65 öre nästa år.

8 maj 2012 12:24

De borgerliga och Vrinnevilistan har länge varit emot en höjning av landstingsskatten, men i februari i år gjorde de en kovändning. Hur stor höjningen de skulle föreslå var dock oklart. Men idag, tisdag, kom beskedet.

- För att möta dagens och morgondagens utmaningar och ta ansvar för framtidens utveckling av både hälso- och sjukvården och regionen föreslår vi en skattenivå på 10,92kr från och med 2013. Det innebär en höjning av landstingsskatten med 65 öre, skriver den politiska ledningen i ett pressmeddelande.

Höjningen är 15 öre högre än vad oppositionen tidigare har föreslagit. De ville ha en höjning på 50 öre.

Landstinget kommer att få höjda lokalkostnader för vården den närmaste framtiden då såväl Universitetssjukhuset, Vrinneivisjukhuset, Finspångs lasarett och rättspyk, ska byggas om och byggas ut.

- Våra medarbetare ska ha de bästa möjliga lokaler att jobba i, som tillåter smarta lösningar och möjliggör bästa möjliga vård till dig som patient. Vår satsning är till för att skapa en tryggare och bättre vård, genom att möjliggöra bättre arbetsmetoder och minska infektionsrisken, bland annat genom fler enkelrum, säger hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Lasse Pettersson (VL) i pressmeddelandet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!